De fietsrouteplanner wordt mede mogelijk gemaakt door de Fietsersbond. Help ons & win een fiets

Plan eenvoudige fietsroute

Een eenvoudige fietsroute plannen begint bovenaan het scherm met de velden Van en Naar. Je kunt bij beide velden ook kiezen voor 'mIjn huidige locatie'. Dat is de locatie die via je internetverbinding wordt doorgegeven aan onze website. Zodra je de Fietsersbond Routeplanner bezoekt, vraagt je computer of hij je locatie mag doorgeven. Als je dit weigert, dan krijg je een kaart van heel Nederland te zien. Helaas is het nog niet mogelijk om je huidige locatie aan te passen.

Als je in één van de velden begint te typen zoekt de Routeplanner meteen naar suggesties voor de locaties die je zoekt. Dit kan een straatnaam of een adres zijn, maar ook een station, een café-restaurant of bijvoorbeeld een museum. (Bekijk het overzicht) Zodra je de juiste locatie in beeld krijgt, klik je er op.

Zijn beide velden ingevuld, dan wordt de knop 'Plan route' groen. Klik hierop om de route te plannen.

De Routeplanner gaat nu je route berekenen. Standaard wordt hiervoor het routetype 'Makkelijk doorfietsen' gebruikt. Na enkele seconden krijg je de geplande route te zien in de linkerkolom. 

Via het menu in de linkerkolom kun je je route printen, downloaden voor je GPS-ontvanger of delen via mail, Twitter, Facebook of Google+. Ook kun je je route opslaan voor later. Hiervoor moet je inloggen met je Fietsersbond-account.

Via het keuzemenu Routetype kun je het gebruikte routeprofiel aanpassen. Zodra je een ander routetype kiest, berekent de Routeplanner meteen de nieuwe route. Zo kun je makkelijk een racefietsroute of een autoluwe route kiezen. Bekijk het overzicht van routetypes voor meer informatie.

Volgende pagina: Een route plannen met meer opties

fietsersbond