De fietsrouteplanner wordt mede mogelijk gemaakt door de Fietsersbond. Help ons & win een fiets

Routes opslaan voor later gebruik

Je hebt een route gepland, maar even geen printer bij de hand? Of je wilt na afloop van je fietstocht je geplande route nog eens goed bekijken? Dan is het handig om je geplande route op te slaan voor later gebruik. Daarvoor heb je een gebruikersnaam en wachtwoord nodig.

Misschien heb je al een gebruikersnaam?
Heb je je ooit al eens geregistreerd via de Fietsersbondwebsite, bijvoorbeeld om een forumbericht te plaatsen? Dan heb je al een gebruikersnaam en wachtwoord. Die kun je ook voor de Fietsersbond Routeplanner gebruiken.

Anders maak je een nieuwe gebruikersnaam aan
Heb je je nog nooit eerder geregistreerd? Een nieuwe gebruikersnaam is in een paar minuten aangemaakt.
Klik in de zwarte bovenbalk op login / registreer. Er verschijnt een pagina met de kop Login.
Klik op het woord registratiepagina. Je komt op een pagina van de algemene Fietsersbondwebsite.

Vul de gewenste gebruikersnaam en je e-mailadres in. Klik op Nieuw account aanmaken. Binnen enkele minuten ontvang je een e-mail met een bevestigingslink. Klik op de link om je account te bevestigen. Je e-mail bevat ook een voorlopig wachtwoord. Na bevestiging heb je de mogelijkheid om dit te veranderen in een eigen wachtwoord.
Geen e-mail ontvangen? Kijk in je spamfolder of die niet ten onrechte daar is terechtgekomen. Of mogelijk heb je een typefout gemaakt in je e-mailadres. In het tweede geval: registreer je opnieuw, maar je zult wel een nieuwe gebruikersnaam moeten bedenken.

Inloggen
Ga terug naar het venster met de Fietsersbond Routeplanner. Klik op de grijze knop Fietsersbond account, en vul je gebruikersnaam en wachtwoord in.
Je krijgt in het Engels de vraag:
“You are being logged into http://routeplanner.fietsersbond.nl, would you like to continue?”
Klik op Yes; just this once of Yes; always. Als je op een computer werkt met meerdere gebruikers, kies dan de eerste optie. Als je de enige gebruiker bent, kun je de tweede gebruiken.
Je komt weer terug bij de Fietsersbond Routeplanner, met één subtiel verschil: in de bovenbalk is de keuze login / registreer vervangen door mijn routes.

Je route plannen en bewaren
Plan een fietsroute. In de linkerkolom met de routebeschrijving zie je een balkje met vier lichtgrijze opties: print, GPS, bewaar, deel. Klik op bewaar. Er verschijnt de melding Route bewaard. Dat is alles!

Je bewaarde route terughalen
Wil je later vandaag, of over een paar dagen, of over een paar maanden de route weer terughalen? Ga opnieuw naar de Fietsersbond Routeplanner. Klik op login / registreer om opnieuw in te loggen (als op de plaats daarvan mijn routes staat, dan was je blijkbaar nog ingelogd).
Klik op mijn routes en je krijgt een overzicht van bewaarde routes.

Klik op een route om die terug te halen. Rechts van elke route zie je twee icoontjes:

Met het pennetje geef je de opgeslagen route een andere naam.

Met het emmertje verwijder je de opgeslagen route.

Bewaarde routes gebruiken op de app

Gebruik je onze Fietsersbond Routeplanner-app en wil je die gebruiken tijdens het fietsen? Op bovenstaande pagina Mijn routes zie je een zogeheten 'token', een 8-letterige code. Tik deze code over op je app en je opgeslagen routes worden opgehaald.

fietsersbond