De fietsrouteplanner wordt mede mogelijk gemaakt door de Fietsersbond. Help ons & win een fiets

Plan fietsroute met meer opties

Zie ook: Een eenvoudige route plannen

Door de link 'meer opties' aan te klikken kun je de instellingen die de Fietsersbond Routeplanner gebruikt aanpassen. Zo kun je bepaalde wegen vermijden, het routetype aanpassen en tussenpunten invoegen.

​

Wegen vermijden en het routetype aanpassen

Als je op 'meer opties' hebt geklikt, schuift een keuzepaneel uit. Hierin kun je aangeven of je voetgangersdoorsteekjes, onverharde wegen, veerpontjes of niet altijd toegankelijke wegen wilt vermijden. Een specifieke weg vermijden is in deze versie van de Routeplanner niet meer mogelijk. Uit onderzoek bleek dat deze functionaliteit bijna niet gebruikt werd. Door extra via-punten te gebruiken kun je een bepaalde plek vermijden.

In het midden zie je een set knoppen waarmee je kunt aangeven welk routetype de Routeplanner moet gebruiken. Standaard staat dat ingesteld op 'makkelijk doorfietsen'. Door het i-icoontje aan te klikken krijg je informatie over het routetype. Je kunt ook eerst het overzicht van routetypes bekijken. 

 

Via-punten toevoegen

Onder de standaardvelden om een route te plannen is nu een veld voor een via-punt geplaatst. Je kunt hierin, net als in de velden 'Van' en 'Naar' verschillende soorten bestemmingen invoeren: adressen, straatnamen, maar ook restaurants, kampeerterreinen en musea. Kijk voor een compleet overzicht naar de beschikbare locaties. Als de juiste locatie in beeld verschijnt kun je er op klikken. Je kunt ook via-punten toevoegen op de kaart.

Wil je meerdere tussenpunten in je route opnemen, dan kun je dat doen door op de knop 'Voeg extra via-punten toe' te klikken. Er verschijnt dan een extra invoerveld.

Door op de groene knop 'Plan route' te klikken wordt de nieuwe route (met tussenpunten) volgens het aangegeven routetype gepland.

fietsersbond